Trainingen

Social Media Trainingen | online, in Apeldoorn of op jouw locatie

Op deze pagina vind je ons trainingsaanbod. Je bent welkom bij onze trainingen om je kennis te vergroten van social media. Met deze kennis kun je de verschillende socialmedia platformen optimaal benutten voor het doel waarvoor jij het gebruikt. De mogelijkheden per platform wijzigen regelmatig, deze wijzigingen voeren wij zo snel mogelijk door in alle trainingen.

Zelf je social media beheren of laten doen door je eigen marketingmedewerker?

Als je nog niet eerder een eigen marketingmedewerker had, is het wellicht een grote stap om die aan te nemen. Wij kunnen je daar bij helpen en adviseren. Soms kun je zelf behoorlijke stappen maken op social media door een training te volgen en de bereidheid tonen om tijd te investeren. Bedenk vooraf wie verantwoordelijk is of wordt voor de social media accounts van jouw bedrijf. Ga je zelf content maken, geef je die taak aan een medewerker of besluit je om deze taak uit te besteden? En als je een training volgt, ga je er dan ook iets mee doen?

Welke social media trainingen geven wij? 

Social media trainingen zijn er in allerlei soorten. Technisch,  strategisch en analytisch. Wij zijn ervan overtuigd dat iedere ondernemer in staat moet zijn om social media in te zetten voor het bedrijf. Wil je klanten werven, naamsbekendheid vergroten of bijvoorbeeld personeel werven. We laten je nadenken over het doel van de inzet zodat je weet wat je doet en waarom. Verschillende doelstellingen zijn prima te combineren, als je jezelf er maar van bewust bent. Je gebruikt social media niet omdat iedereen dat doet. Het is een middel in de marketingmix die je tot je beschikking hebt en bepaald zelf hoe belangrijk het is in bijvoorbeeld je verkoopproces.

Hieronder een omschrijving van de trainingen die we geven:

Social media training – waarom, voor wie en hoe: breng focus aan
Creeer een overzicht van het hoe en waarom. Wanneer is het gebruik van social media voor mijn bedrijf succesvol? Samen komen we tot het antwoord op de vraag wat je beter wel of niet kunt doen. Dan ontstaat er focus in het beleid en een effectieve tijdsbesteding. We bepalen korte en lange termijn doelstellingen en omschrijven wat er voor nodig is om die te bereiken.

Social media training – tegen wie praat ik eigenlijk?
In deze training gaan we in op de (verschillende) doelgroepen van jouw bedrijf. Tegen wie praat je op social media? Waar bevinden zij zich en hoe kun je hen het beste aanspreken? De uitkomst kan zijn dat je met video op Instagram aan de slag gaat, of gaat bloggen op je site, of een LinkedIn-strategie gaat maken.

Social media training – zakelijk vloggen
Kan dat dan? Zakelijk vloggen? Ik stoor me nu al aan al die video’s van mensen die de aandacht proberen te trekken. Juist ja, dit is de training die het hardst schuurt. Hier ga je jezelf tegenkomen. Waar ligt voor jou de grens tussen puur en fake? Ik trek graag vergelijkingen: wanneer ik jouw winkel binnenkom ga je jezelf ook niet eerst mooi maken of omkleden. Dit is wat het is. Oordeel niet over een ander maar vooral ook niet over jezelf. Natuurlijk leggen we je uit welke je moet indrukken en welke tools er beschikbaar zijn om een vlog te maken. Het begint met de wil om te starten. Die drempel helpen wij jou wel overheen.

Maak van je klant een ambassadeur
Je bent ondernemer en je hebt klanten. Combineer dat met een hele oude uitspraak: de beste reclame is mond-tot-mond-reclame en je hebt een mooie mix om te starten met een ambassadeursstrategie. Hoe je dat doet leggen we je uit in deze training. Je hebt toch liever dat jouw klant vertelt hoe goed je bent dan dat je dat zelf moet doen?

Personeel werven via social media
Kreten als employee advocacy, wel eens gehoord wellicht? Wij proberen alles zoveel mogelijk in het Nederlands uit te leggen. Jouw personeel is ook een ambassadeur. Hoe leuk is het om bij jou te werken? Laat hen het vertellen, werk dat eerst uit in een plan en voer het uit. Een advertentie plaatsen is vaak het eerste waar we naar grijpen.

LinkedIn

Basistraining LinkedIn
Sales via LinkedIn
Online Netwerken

Instagram

Basistraining Instagram

Facebook

Basistraining Facebook
Adverteren op Facebook

YouTube

Basistraining YouTube

Op Maat

Neem contact met ons op.
Samen stellen we een training samen die bij jouw wensen past.

Kalender

In verband met de maatregelen organiseren wij op dit moment alleen training op maat.
Dat kan op verschillende manieren:

  • in kleine samenstelling op onze locatie in Apeldoorn (max. 4 personen) zodat onderling afstand geen enkel probleem is
  • op uw locatie, eveneens in kleine samenstelling, in een goed geventileerde ruimte
  • online via Zoom, op aanvraag

Koos

Online

Kun je vinden wat je zoekt?

18:14