Over Koos

Koos Luijk is de oprichter van mediabureau koos. Reeds sinds de opkomst van social media heeft hij zich verdiept in de mogelijkheden van LinkedIn, Facebook, Twitter, Youtube, Google en Instagram. Deze kennis heeft hij opgedaan tijdens sales- en marketingfuncties en uitgebreid gedurende zijn partnerschap bij een reclamebureau.

Mijn passie voor het trainersvak heb ik ontdekt doordat ik mensen van verschillende niveau’s kan aanspreken. Een stucadoor die als ZZP-er zijn eigen boterham moet verdienen, een basisschoolleerkracht, een politie-agent, een winkelier, een MKB-ondernemer, burgemeester, cateraar of een kunstenaar.

Eind 2016 heeft hij mediabureau koos opgericht om zich volledig te kunnen specialiseren in het gebruik van social media door ondernemers, bestuurders, salesprofessionals. Vanwege zijn interesse in het sociaal domein, de begeleiding van jongeren, heeft hem doen besluiten lid te worden van Mediawijzer. Regelmatig wordt hij gevraagd om ouders van kinderen voor te lichten over social media: nuttig gebruik, mensen te wijzen op gevaren.

Heel enthousiast wordt ik wanneer de cursisten “aha-werkt-dat-zo-belevingen” meemaken tijdens de trainingen.

In de loop van 2018 is hij in aanraking gekomen met de Outreachend hulpverleners van Stimenz. Zij helpen jongeren in Apeldoorn van 18 tot 23 jaar die geen vaste woon-verblijfplaats hebben. Een kwetsbare groep in de samenleving die om uiteenlopende redenen terechtgekomen zijn in een positie zonder hulp. Koos helpt de hulpverleners deze groep, die bestaat uit ongeveer 140 jongeren, beter in beeld te brengen bij inwoners, ondernemers en het bestuur van Apeldoorn via social media. Ook helpt hij de jongeren met het zoeken naar werk, solliciteren en presenteren.

Veel mensen kunnen social media heel goed zelf beheren, als ze maar weten hoe. Aan de kant van de redactie zitten is dan veel leuker dan alleen een ‘lezer’ zijn.