Social media buttons op de website

Social Media buttons op de website, waarom niet doen?

Social media buttons op de website linken naar je Facebook, LinkedIn of Instagram profiel. Misschien onderhoud je ook een Youtube kanaal. Toch doen we over het algemeen het meest om bezoekers naar de website te krijgen. Daarvoor zet je verschillende middelen in: SEO, Social media, visitekaartje, belettering. Overal vermeld je het internetadres. Maar wacht even: stuur je ze dan vervolgens door naar je social media kanalen? een voorbeeld

Waardeer de bezoeker van je website. Zeker als je veel geld en tijd hebt geïnvesteerd in de ontdekkingstocht naar jouw positie in de markt, het ontwerp en de ontwikkeling van een website of als je al een tijd met de vraag rondloopt hoe het komt dat je website niets oplevert. Dan is de route die de bezoeker aflegt de moeite waard om te onderzoeken.

Wel social media buttons op de website plaatsen?

Ik laat ze wel staan op de website maar niet overduidelijk op iedere pagina in de header of de footer.
Dus als je ze helemaal van je website zou halen, wordt ik niet boos. Nee, dan betekent het voor mij dat je hebt nagedacht over de route die jouw bezoeker aflegt. Weet je nog: van onbekende naar ambassadeur. Ik kan mij wel vinden in het volgende: laat de bezoeker met jou kennismaken in de ruimte die voor hem of haar past. Voor de een is dat LinkedIn en voor de ander Instagram. Het is allebei goed en in beide gevallen hebben ze helemaal geen gebruik gemaakt van je website. Als deze bezoeker jou vervolgens gaat bellen of een bericht sturen, ook al is dat via social media: dan is het toch goed? Als je daar succesvol in bent, heeft dat onder andere te maken met de content.

Heb je er moeite mee hoe je dit aanpakt of geen zin om je erin te verdiepen? Bel of mail en we gaan het samen regelen.

> naar de trainingen voor Facebook, LinkedIn en Instagram

Koos

Offline

Offline

02:52