Onze kennismaking met TikTok

TikTok… Moeten we daar niet wat mee? Vroeg Koos aan mij een tijd geleden.

Een grote grijns verscheen er op mijn gezicht. Als iemand die regelmatig gamed kende ik het platform vooral van allerlei onzin die er werd gedeeld. Ik was dus sceptisch op zijn zachtst uitgedrukt.

Toch kwam Koos met een aantal interessante inzichten. Twitter was tenslotte ook begonnen als ‘onzinplatform’ en uitgegroeid tot één van de grote jongens. Met genoeg opdrachten ging ik verder met mijn dag en schoof het hele TikTok gebeuren wat naar de achtergrond. Een paar dagen later vertelde Koos tijdens de koffie dat TikTok qua gebruikers uitzonderlijk snel aan het groeien was en dat de COO van Facebook haar zorgen had uitgesproken over Tiktok. Het zou een van de eerste ‘gevaren’ zijn van Facebook omdat het zó snel zó groot was geworden.

Nog steeds vol scepticisme maakte ik grappend de opmerking: ‘Laten we een TikTok challenge doen.’ Koos moest wel lachen en vroeg wat ik in gedachte had. Na even denken kwamen we op het idee om allebei een TikTok account te maken en te zien hoe veel groei en bereik we konden realiseren in 30 dagen.

Zonder verwachtingen ging ik aan de slag en zag tot mijn verbazing dat ik in de eerste week wat volgers kreeg (20-30) en zo’n 80-300 views per video. Met grote verbazing hadden we het er samen over en waren eigenlijk wel benieuwd wat ons te wachten stond de aankomende drie weken.

Ik zag op TikTok dat er nog steeds veel ‘domme’ content was maar dat die berichten het toch bijzonder goed deden (50.000+ views) Deels hierdoor geïnspireerd en deels omdat ik het druk had maakte ik deze video. Naar mijn mening een heel flauw grapje, en nog eens matig ge-edit ook nog… Tot mijn stomme verbazing had ik na 1 dag 20.000 views! Bizar toch?

@quintenvanneckgrapje toch 😉 ##hoewerkttiktok ##fy ##apeldoorn ##control ##foryou ##werk

♬ Lose Control – Meduza & Becky Hill & Goodboys

De dagen erna liep het op tot 80.000

Ik kan je vertellen dat als je video 80.000 mensen bereikt je toch een bijzonder gevoel krijgt hoe ‘dom’ de video ook is. Om te kijken of ik dit succes kon vasthouden maakte ik nog een video van hetzelfde kaliber. Deze was iets minder explosief maar staat ondertussen ook om 88.000 views!

Voor mij was de les van deze ‘TikTok challenge’ dat je dingen ondanks dat je soms al een oordeel hebt toch een kans moet geven (En dat ik dus duidelijk betere TikTok content maak dan Koos.)  😉

Koos

Online

Kun je vinden wat je zoekt?

11:52