Keuzes maken

Eind 2016. De plannen waren gereed en de knoop was doorgehakt. Het werd een bureau waar ondernemers terechtkunnen met hun grootste uitdaging op het gebied van social media. Alle kennis en kunde in combinatie met mijn sales achtergrond van de afgelopen 20 jaar zou daar samenkomen en zou ik gaan inzetten om anderen altijd een stap verder te helpen.

Tot 2020 presenteerde ik ons bureau als een socialmediabureau voor ondernemers. Maar dat is het toch ook, hoor ik je denken? Jazeker, maar ‘iedereen is niemand’. In de afgelopen jaren ben ik gaan zoeken naar de mensen waarmee ik de beste klik heb. Waarmee ik het liefste werk en van wie ik de taal ken. Dat heeft mij gebracht tot een bijzondere keuze waarvan ik nu al de eerste vruchten pluk. Ik merk dat het lastig is hierover te schrijven omdat het de kern raakt van wie je bent en wat je doet. Je wilt dat zo goed mogelijk doen. Dat is een zoektocht naar de beste versie van jezelf, van je bedrijf. Alles wat je tot je beschikking hebt wil je dusdanig inrichten dat de klant er maximaal van profiteert. Ook als je bedrijf groeit.

We kunnen elke ondernemer helpen maar hebben ons gespecialiseerd in bedrijven die actief zijn in groen- grond- infra- en bouwtechniek.

Waarom?

In een ver verleden (nu voel ik me oud) reed ik rond in Nederland en Belgie om banden te verkopen aan dealerbedrijven en bandenspecialisten. Banden voor heftrucks en allerlei andere machines. Later deed ik de sales voor een dealer in graafmachines en praatte ik met aannemers, bouwers en machinisten. Door hen te begrijpen kon ik een advies uitbrengen. Door te luisteren kon ik hen helpen aan de beste machine voor het werk waarmee zij hun brood verdienen. Die connectie met de branche is er gebleven en biedt een grote meerwaarde in het vak wat wij uitoefenen: het maken van content.

Tussenkopje

Mijn persoonlijke missie om jongeren zonder dak- of thuis in Apeldoorn te helpen met het zelfstandig oppakken van de draad van hun leven, bracht mij in 2018 tot de keuze om mijn bedrijf te laten groeien. Als je alleen bent en je hebt 24 uren in een dag en is de agenda snel gevuld. Met groeien bedoel ik meer klanten die wij op dezelfde professionele manier efficiënt kunnen helpen. Een deel van mijn tijd zou ik dan kunnen besteden om het jongerenproject in Apeldoorn te kunnen uitwerken.

Daarmee kom ik terug bij de keuze om een focus aan te brengen op de markt die wij bedienen. Een snelle rekensom leert dat er ongeveer 350.000 bedrijven in Nederland zijn die wij dan als klant zouden kunnen werven. Als we er nu zo’n 200 bedienen hebben we een marktaandeel van nog geen 0,06%. Volgens mij is dat de manier waarop je naar je bedrijf moet kijken als je wil groeien. Je kunt niet iedereen als klant hebben en het belangrijkste aspect is het bewaken van de kwaliteit van je werk.

Wanneer je je bij ons meldt en jouw bedrijf valt niet in deze categorie? We helpen je graag! Dit artikel heb ik geschreven om jullie deelgenoot te maken van de huidige gang van zaken zoals die zich achter de schermen bij ons voordoet. We waarderen het enorm als je ons input geeft hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren. Dat kan in een minuutje, op deze pagina. Dankjewel!

Koos

Offline

Offline

03:11